Bewindvoering in de praktijk bij Brocaar in Zeist en omgeving

Kennismakingsgesprek

Na de aanmelding, zie contact, wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen en maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit kan bij u thuis, uw familie of bij de instelling waar u verblijft. Tijdens dit intakegesprek staat kennismaking centraal. De wederzijdse verwachtingen, mogelijkheden en onmogelijkheden worden doorgesproken. Ook de inhoud van bewindvoering en de werkwijze komen tijdens dit gesprek aan de orde.

Wanneer er sprake is van wederzijds vertrouwen kunnen we een samenwerking aangaan. U krijgt uitleg over het te volgen traject waarbij tevens afspraken worden vastgelegd.

Het verzoek

Wanneer u zich aanmeldt voor bewindvoering zal dit aangevraagd worden bij de Rechtbank via een verzoekschrift. Indien gewenst vullen wij dit samen in. Eventueel ga ik mee naar de rechtbank voor de uitspraak over het bewind. Verblijft u in een instelling en is het voor u niet mogelijk naar de rechtbank te gaan dan kan de rechter op verzoek naar u toe komen.

Zodra het bewind is uitgesproken maken wij een nieuwe afspraak. Ditmaal voor een tweede gesprek. Dit tweede gesprek is nodig om de administratie over te nemen.

De praktijk

Bij beschermingsbewind worden schuldeisers, verhuurder, banken en alle andere betrokken partijen door de bewindvoerder ingelicht over de getroffen maatregel en wordt hen verzocht het postadres te wijzigen.

Er worden nieuwe bankrekeningen geopend: een betaal-, leefgeld- en een spaarrekening.

Alle inkomsten worden gestort op een zogeheten beheerrekening. Deze rekening staat op naam van de cliënt, maar de beschikking over deze bankrekening ligt in handen van de bewindvoerder.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden wordt het leefgeld  (wekelijks) overgeboekt op een leefgeldrekening. Dit is een rekening waarover u zelf kan beschikken.

Als het budget dit toelaat zal de bewindvoerder geld kunnen reserveren voor extra uitgaven op een spaarrekening.

Er wordt nagegaan of u in voldoende mate (en niet dubbel) verzekerd bent. Ook wordt door Brocaar Bewindvoering nagegaan of er inkomstenbronnen zijn waarvoor u in aanmerking komt, maar nog geen gebruik van maakt.
 
Tip:

Heeft u ook een mentor nodig? Geef dat dan aan bij het maken van de afspraak. Beide aanvragen kunnen dan in één keer worden afgehandeld.

Brocaar Bewindvoering is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings)Bewindvoerders NBPB. Deze beroepsvereniging stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering van de deelnemende bewindvoerders.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings)Bewindvoerders, NBPB

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren, NBPM

T. 06 518 64 344
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
contact