Professioneel Mentor Mentorschap b

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap is een kleinschalig kantoor in Midden Nederland (Zeist) dat op eigen professionele wijze vorm geeft aan maatschappelijke betrokkenheid. De kleinschaligheid garandeert direct contact met de bewindvoerder en/of mentor en daardoor zijn lijnen kort, ook met samenwerkende instanties.

Als iemand ten gevolge van ziekte of gebrek niet meer in staat is, tijdelijk of permanent, voor zichzelf op te komen en de persoonlijke (niet materiële) belangen waar te nemen, dan kan mentorschap worden ingesteld. Mentorschap wordt aangevraagd bij het kantongerecht middels een verzoekschrift.

Mentorschap is een maatregel die door de kantonrechter wordt uitgesproken indien een persoon niet (meer) in staat is om zijn persoonlijke belangen te behartigen. Het gaat hier dus duidelijk niet om financiële belangen, maar om bijvoorbeeld het welzijn, de verzorging, de verpleging, huisvestiging of medische behandeling van de betrokkene, omdat hij dat zelf niet meer kan.

De mentor neemt, zoveel mogelijk in overleg met de cliënt, de beslissingen. Bijvoorbeeld als iemand moet kiezen tussen wel of niet zelfstandig blijven wonen of bijvoorbeeld het continueren of juist stoppen van een medische behandeling.

De mentor neemt waar en waakt over de belangen van de cliënt op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding. Dat wil zeggen dat de mentor de cliënt vertegenwoordigt bij zorg- of begeleidingsplan en besprekingen en overleg heeft met behandelaars en verzorgers.

Brocaar Mentorschap streeft ernaar de cliënt zelf (indien mogelijk) zo veel mogelijk beslissingen te laten nemen, hem goed te informeren en samen  te overleggen.

Een goed contact tussen de cliënt en mentor  staat voorop. Daarom hecht Brocaar Mentorschap als professioneel mentor grote waarde aan regelmatig persoonlijk contact.

Mentorschap gaat vaak samen met bewindvoering. Dan zijn mentor en bewindvoerder dezelfde persoon. Het voordeel is dat de cliënt met één en dezelfde persoon te maken heeft.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren, NBPM

T. 06 518 64 344
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
contact

ij Brocaar in Zeist en omgeving