Aanvragen Mentorschap bij Brocaar in Zeist en omgeving

Mentorschap wordt aangevraagd bij het kantongerecht.De kantonrechter benoemt de mentor wanneer iemand zijn belangen van niet-vermogens-rechtelijke aard zelf niet meer kan behartigen.
De aanvraag kan gedaan worden door: de betrokkene zelf, door een partner, de kinderen, ouders, broers of zussen, door een bewindvoerder en curator.
Ook medewerkers van een instelling waar de cliënt duurzaam verblijft, zoals een verzorgings- of verpleeghuis of psychiatrische instelling kunnen mentorschap aanvragen.


Kennismakingsgesprek

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap vindt een goede vertrouwensrelatie met de cliënt van groot belang immers de mentor vertegenwoordigt de cliënt. Daarom is er altijd eerst een kennismakingsgesprek. Voelt het voor beiden goed dan kan mentorschap worden aangevraagd.
 

De praktijk

Nadat het mentorschap is uitgesproken door de rechter gaan de taken van de mentor in. Zowel bij bewindvoering als bij mentorschap is het uitgangspunt van Brocaar Bewindvoering en Mentorschap: de kwaliteit van leven van de cliënt.

Vanaf dat moment voert de mentor gesprekken met de cliënt, de familie, artsen en andere hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg van de cliënt. De mentor beoordeelt de geboden professionele zorg en zorgt ervoor dat noodzakelijke beslissingen tijdig genomen worden.
Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wat de cliënt nog wel zelf kan en zelf kan beslissen en wordt dit zoveel mogelijk gestimuleerd.


De taak van de mentor eindigt:

  • Door tijdsverloop als hij voor een bepaalde tijd was benoemd

  • Bij overlijden van de cliënt of de mentor zelf

  • Tevens bij ontslag of beëindiging van het mentorschap door de kantonrechter


Klik hier voor het formulier: verzoek onder bewindvoering en/of mentorschap
 

Tip:
Heeft u ook een bewindvoerder nodig? Geef dat dan aan bij het maken van de afspraak. Beide aanvragen kunnen dan in één keer worden afgehandeld.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings)Bewindvoerders, NBPB

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren, NBPM

T. 06 518 64 344
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
contact