Kwaliteit van leven is een persoonlijke aangelegenheid: niemand kan voor een ander zijn of haar kwaliteit van leven vaststellen

 

Reeds op jonge leeftijd wist ik dat ik met en voor mensen wilde gaan werken. Ik studeerde culturele antropologie en mijn wens was na het afronden van mijn studie een baan te vinden als ontwikkelingswerker. Helaas waren er in de jaren ‘70 geen banen voor handen.

Ik werkte een aantal jaren als manager binnen de zakelijke dienstverlening. Ondanks het feit dat ik het naar mijn zin had miste ik het ‘er te kunnen zijn’ voor een ander. Ik besloot daarom een studie theologie te volgen.

Steeds weer ontdekte ik dat het welbevinden van de cliënt en de kwaliteit van zijn leven mij het meeste bezig hield. Vanuit deze interesse en gedrevenheid studeerde ik theologie en levensbeschouwing en ben daarna begonnen mijn opgedane kennis en (levens)ervaring in te zetten als parttime professioneel mentor. Als professioneel mentor ben ik bevoegd door de rechtbank.

Daarnaast werkte ik parttime als algemeen manager bij Straatnieuws, de dak en thuislozenkrant van Utrecht en omgeving. Helaas, voor de vele daklozen en verslaafden die hier een zinvolle dagbesteding beleefden, is de krant vorig jaar failliet gegaan. Voor mij betekende dit dat ik mijn parttime werkzaamheden als professioneel mentor, bewindvoerder en curator  nu fulltime in kan zetten.

Als professioneel mentor was het voor mij een logische stap een opleiding tot bewindvoerder te volgen want in mijn werk als mentor komt het regelmatig voor dat mijn cliënten tevens hun financiële zaken niet kunnen behartigen. In vele gevallen is het prettig dat de cliënt met één en dezelfde persoon te maken heeft. Niet iedereen heeft naast een bewindvoerder ook een professioneel mentor nodig en is bewindvoering alleen voldoende.

In mijn werk als bewindvoerder staat voor mij de kwaliteit van leven van de cliënt centraal en streef ik naar een situatie van rust en structuur. Mijn uiteindelijke doel is balans aan te brengen in de ontstane financiële situatie zodat de cliënt de ruimte krijgt andere problemen aan te pakken om zo te komen tot een financiële toekomst die weer met vertrouwen tegemoet gezien kan worden.

Voor cliënten die door lichamelijke of psychische problemen niet in staat zijn hun financiële zaken te behartigen bied ik 100% vertrouwen en integriteit.
Door mijn erkende bevoegdheid van de rechtbank leg ik in alle gevallen verantwoording af aan de rechtbank.

Naast mijn opleiding tot bewindvoerder neem ik mijn jarenlange ervaring mee als manager waarin het regelen en  structureren van financiën een onderdeel van mijn werk was. Ook in mijn werk als bewindvoerder is voor mij de mens achter het dossier het belangrijkste uitganspunt.

 

Kort samen gevat:

ik vind mijn werk als bewindvoerder, professioneel mentor en curator fantastisch en voel mij als een vis in het  water. Ik voel mij bevoorrecht om vanuit betrokkenheid, ervaring en gedegen kennis er te mogen zijn voor mijn cliënten.

 

 

 

Hartelijke groet Jola Brocaar

 

Ik heb een goede samenwerking met collega’s bewindvoerders en mentoren zodat continuïteit gewaarborgd is en blijft.

 

 

Wilt u kennismaken, heeft u vragen of wilt u advies: bel gerust of stuur een e-mail.

Brocaar Bewindvoering en Mentorschap

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren, NBPM

T. 06 518 64 344

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

contact